שאלות נפוצות

לימוד:

רציתי לדעת, מה מייחד את שיעור ההמשך?

בשיעור ההמשך לומדת קבוצה קטנה ואיכותית של תלמידות השואפות להתקדם תורנית ורוחנית מעבר לשנת המדרשה הראשונה. חלקן מקדישות שנה אחת נוספת, לפני הלימודים האקדמיים והמקצועיים, וחלקן מייעדות עצמן ללימוד תורני גבוה במשך מספר שנים, במגמה להכשיר עצמן לתפקידי חינוך והנהגה ערכית. רוב הבנות במסלול זה משלבות עם הלימודים במדרשה, תואר ראשון בהוראה בתחומים מגוונים במכללת הרצוג. קיימת גם אפשרות של שילוב עם לימודים באוניברסיטה הפתוחה. בנות התוכנית שותפות לכלל הפעילויות החברתיות במדרשה, בהן שבתות, טיולים וערבים מיוחדים.

מה היקף התוכנית?

תוכנית שיעור ההמשך כוללת אופציה ללימוד חלקי בשילוב תואר במכללת הרצוג, לצד אופציה ללימוד בהיקף מלא. הקבוצה המשלבת לומדת במדרשה בבקרים במשך הימים שלישי-רביעי-חמישי, כאשר יום רביעי הוא יום מלא. כמו כן, הקבוצה לומדת שלושה סדרי ערב בראשון-שני-רביעי. משיעור ג’ ומעלה, התוכנית מותאמת לימי העבודה המעשית של הלומדות.

אלו שיעורים קיימים בתוכנית?

שלושה בקרים מוקדשים ללימוד גמרא בעיון. הבוקר נפתח עם שיעור במחשבה/ תנ”ך. וממשיך בסדר בוקר שהוא הכנה לשיעור גמרא שמתקיים בשעה 12.
2 סדרי ערב מוקדשים ללימוד גמרא בקיאות, 2 סדרים (צהריים וערב) מוקדשים ללימוד הלכה בעיון (טור, בית יוסף ושולחן ערוך).

האם אוכל ללמוד בתוכנית חלקית?

כן. המשלבות במכללת הרצוג לומדות במכללה יום ארוך אחד (ראשון) ושני ימים קצרים (בד”כ שלישי וחמישי בצהרים).

ומה לגבי שבתות וחגים במדרשה?

מתקיימת שבתות מדרשה לכלל התלמידות פעם בחודשיים (שבת שובה, שבת חנוכה, שבת זכור, שבת ציונות ועוד), ובנוסף יש שבתות-שיעוריות לשיעור המשך בלבד. במדרשה נחגגים יחד הושענא רבה, שמחת תורה, חנוכה, ט”ו בשבט, פורים, יום העצמאות, ושבועות.

האם יש טיולים במדרשה?

מתקיימים מספר טיולים במהלך השנה לכלל המדרשה, בהם טיול שנתי. כמו כן מתקיימים טיולים לבנות שיעור ההמשך בלבד.

קבלה:

האם דרוש רקע בלימוד גמרא?

שיעור ההמשך מיועד לבוגרות שנת מדרשה, דרוש רקע מסוים בגמרא.

איני בוגרת של מדרשה, האם התוכנית מתאימה לי?

התוכנית מיועדת לבוגרות מדרשה, אך אם את חושבת שיש לך רקע תורני מתאים (כגון לימודים אקדמיים בתחומים קרובים או לימוד אישי), תוכלי להתקבל גם אם לא למדת בעבר במדרשה.

פנימיה:

מה מיוחד במגורים בנשמת?

מדרשת נשמת היא קהילה תורנית חיה ותוססת מעבר לבית המדרש. בקמפוס מתגוררים חלק מאנשי הצוות עם משפחותיהם, והתלמידות מוזמנות לבוא להתארח או לשוחח, בשבתות ובמהלך השבוע. המדרשה והתלמידות נוטלות חלק פעיל בחיי השכונה, דרך מגוון אפשרויות התנדבות קבוצתיות ואישית (חוג בת מצווה, שעת סיפור לילדים ועוד).

היכן נמצאת המדרשה ?

מדרשת נשמת ממוקמת בקמפוס יפיפה בשכונת פת בירושלים, ברחוב ברל לוקר 26א.

אז איך אני מגיעה למדרשה ?

תוכלי להגיע מהתחנה המרכזית באוטובוסים 5 (המגיע לרחוב יעקב פת) או 32 (המגיע לבית הספר ‘אורט ספניאן’). ממרכז העיר ניתן להגיע בקו 22 ולרדת בתחנת ‘מדרשת נשמת’.

האם תהיה לי גישה למחשבים ואינטרנט במדרשה?

בדירות של שיעור ההמשך

צרו איתנו קשר גם באמצעות הוואטצאפ