שאלות נפוצות

לימוד:

מה מייחד את תוכנית ‘קרן אריאל’ בנשמת?

זאת תוכנית ייחודית של לימוד הלכה ברמה גבוהה במיוחד למשך שנתיים, אשר מכשירה נשים לשמש כ’יועצות הלכה’ בתחום טהרת המשפחה ובריאות האשה. בוגרות התוכנית מהוות כתובת נשית-הלכתית לשאלות הלכתיות של נשים בקהילה וגם דרך אתר האינטרנט והקו ההלכתי הפתוח ע”ש גולדה קושיצקי.

מהו אופי הלימוד?

מידי יום לימוד מתקיימים שני שיעורים, האחד מאת ראש התוכנית הרב יעקב ורהפטיג, והאחד מאת יועצת הלכה הרבנית נועה לאו, שהיא רכזת התוכנית. שאר הזמן מוקדש ללימוד בחברותות, לפי מראי מקומות. הלימוד מתחיל בסוגיות שבגמרא, עובר דרך טור / בית יוסף, שלחן ערוך ונושאי כלים ועד לאחרונים ופוסקי זמננו. הלימוד מעמיק ומרתק, אך דורש מחויבות, התמדה ועמידה בלו”ז התוכנית.

מה הם ימי הלימוד?

הלימוד ההלכתי מתקיים למשך יומיים בשבוע, בין השעות 16:00-8:30 (בימים שני ורביעי).
בנוסף, יתקיימו שיעורי השלמה בנושאים רפואיים בימי ראשון בערב אחד לשבועיים  (בדרך כלל בזום), עד 6 ש”ש בחודש.
על הלומדת להקדיש יום נוסף ללימוד עצמי וחזרה, בשעות הנוחות לה.

האם יש מבחנים?

כן. לאורך התוכנית מתקיימים מבחנים על כל סימן בשו”ע (כל 6 שבועות בערך). מטרת המבחנים היא שימור וחידוד ההלכות הנלמדות. בסוף השנתיים ניגשות התלמידות לבחינה מקיפה שנערכת בעל-פה בפני ארבעה פוסקי הלכה.

 

קבלה:

מהם תנאי הקבלה לתוכנית?

לקרן אריאל מתקבלות נשים נשואות, בעלות ידע מוקדם בלימוד גמרא והלכה, הזדהות עמוקה עם עולם ההלכה, תודעת שליחות, מעורבות בקהילה ויכולת תקשורת טובה עם אנשים.

מה הרקע הדרוש ללימוד בתוכנית?

הלומדות בתוכנית צריכות להיות מסוגלות ללמוד גמרא והלכה בעיון, באופן עצמאי. הלומדות באות לרוב לאחר לימוד של מספר שנים במדרשה או במסגרות שונות.

האם מקבלים מלגה?

הנשים המתקבלות לתוכנית מקבלות מלגת לימודים ומלגת קיום, המותנית בעמידה בתנאי התוכנית.

מהו תהליך הקבלה?

על המתעניינת למלא שאלון פרטים אישיים, לגשת לבחינה בגמרא, ולעבור ראיון אישי על-ידי ראשי התוכנית.

אין לי רקע קודם בלימוד תורה שבעל פה, איך אוכל להכין את עצמי לקראת קבלה לתוכנית?

מומלץ ללמוד גמרא עם ראשונים באופן אינטנסיבי, על מנת לרכוש את המיומנויות הנדרשות ללימוד בתוכנית. הלימוד חייב לכלול גם לימוד עצמי, עדיף בחברותא. אין צורך ללמוד את הלכות נידה.

צרו איתנו קשר גם באמצעות הוואטצאפ